AC: Odyssey

331 views
0

Assassin’s Creed Odessey is de nieuwste game in de
Assassin’s Creed series, waarin we terugreizen naar het oude Griekenland (waar de Grieken en Spartanen met elkaar in conflict zijn).

Geen assassin?

In de game speel je voor het eerst geen assassin, dit omdat de brotherhood pas 400 jaar later door Medjay Bayek (uit AC:Origins) wordt opgericht, kortom het is een beetje “onverkend terrein” voor zowel Ubisoft als ons als spelers.

Keuze

Meteen in het begin krijg je de keuzen om als mannelijk (Alexios) of vrouwelijk (Kassandra) wilt spelen, dit heeft zover ik weet geen effect op de game, alleen meer voor wat je in je beeld ziet. Zoals gewoonlijk speel ik gewoon het mannelijk karakter, kortom als Alexios.

Achtergrond

In het begin is er eigenlijk niets bekend over je karakter, dit komt omdat je zelf je karakter gaat bouwen door de keuzes welke je tijdens je avontuur maakt.

Nu ben ik zelf gegaan voor de “Sparta” route, waarbij ik bewust gekozen heb om te vechten voor Sparta. Dit is me bijna de gehele game gelukt, echter om een van de “badguys” af te maken moest ik een Sparta leider killen.

Veranderingen

In AC:Odessey gaat Ubi verder het uitbereiden van de rpg-elementen in de AC serie. Zowel in de manier van missies doen als het daadwerkelijk vechten.
Questen, in AC:Odyssey is het quest systeem ook op de schop gegaan, waarbij je niet alle quests volledig voorgekauwd krijgt (aka niet gewoon een minimap pointer maar een kleine omschrijving van waar het zou moeten zijn. Deze omschrijvingen zijn heel duidelijk en niet heel moeilijk te snappen. Wat mij ook weer meer het rpg-gevoel geeft.

Conclusie

Al met al was AC:Odyssey een ontzettend mooie (zoals we gewend zijn van Ubisoft) game waarmee ik me zeker 40+ uur vermaakt heb op hard om lekker door het verhaal heen te komen. Er zijn zoveel side missies en dingen te doen dat je met een 60 uur echt nog tekort komt.

Afspeellijst