Ancestors: The Humankind Odyssey

111 views
0

Ancestors is ontwikkeld door Panache Digital Games en uitgegeven door Private Division op 27 Augustus 2019. Ancestors is een Epic Games exclusive voor het eerste jaar.

Waar het allemaal begon

In Ancestors begin je 10 miljoen jaar geleden in Afrika als aap. Jawel in deze game speel je niet als een mens maar als onze voorouders de aap.

Wat is de bedoeling?

Offcieel om helemaal te evalueren naar de huidige mens, echter als je de game voor de eerste keer speelt heb je eigenlijk helemaal geen idee….

Ik heb gisterenavond een aantal uur (6+) gespeeld en ik snap nog steeds niet helemaal hoe de game werkt. Ja ik snap dat ik mijn troep moet voeren en moet laten drinken, maar wat verders hun functie is behalve “fokken” tussen man en vrouw is me tot op heden onduidelijk.

Craften

In de game moet je door middel van trial en error erachter komen wat wel en niet werkt, de tutorial in de game is heel erg simier, wat van de ene kant het ook wel weer leuk maakt. Als je bijvoorbeeld een steen pakt en deze met de juiste kracht op een tak slaat maar hij er stok van, ga je nog verder kun je er zelfs een spitse stok van maken.

Leren

Nu moet ik er wel bij zeggen dat tegen het einde van deze stream ik zag dat een van de apen een tak oppakte en deze aan het bekijken was. Meteen daarna heb ik deze natuurlijk omgewisseld met een tak die ik spits gemaakt waarna de aap deze ging bekijken.

Tussen de bomen

Hier is een heel ander verhaal, waar de dingen die je in het kamp doet vrij voor de hand liggen, is de beweging tussen de bomen alles behalve dat. De controls voelen vreemd. Waarbij het vastpakken van takken en bomen dezelfde knop is als springen (springen is de knop even inhouden en loslaten, vastpakken is de knop vasthouden), zoals je al verwacht gaat dit vaker fout dan goed. Waarbij je netjes de tak vast hebt, erop probeert te klimmen en er weer “vrolijk” vanaf springt.

Conclusie

Na de 1e avond spelen ben ik er nog niet helemaal uit wat ik van de game vindt. Het idee geweldig, uitvoering momenteel wat minder. Ik hoop de game snel onder de knie te krijgen.

Update

Vandaag gaan we verder in Ancestors, eens kijken of er meer inzit dan bomen en swamp. Ik zal deze “review” uitbreiden met meer info zodra ik deze vergaar 🙂

Afspeellijst