Atlas Early Access

41 views
0

Waar te beginnen met Atlas, ik denk met het feit dat ik niet op de officiële servers gespeeld heb en ook helemaal geen intentie heb. Ik tijdens de release van de Early Access (welke 2 maal uitgesteld was) bij mijn hosting provider Nitrado.net

Nu ben ik gestopt met het huren van de Atlas server bij hun, niet omdat de servers of de service niet goed was maar de manier waarop Grapshot Games de servers ingedeeld heeft.

Atlas servers

De atlas map is 15*15 server cluster, dit betekend dat je 225 servers zou moeten huren a 10 euro kortom dat zou een 2250 euro in de maand kosten. Nu verdien ik niet zoveel dat ik dit kan missen in de maand (het is zelfs meer dan mijn maand salaris).

Aangezien ik een aantal servers bij Nitrado huurde kon ik deze makkelijk omzetten zodat we de game een beetje konden testen op een 2*2 cluster.

Piraten Ark

Zoals de titel al zegt, Atlas is gewoon Ark met een “Piraten jasje” erover heen (of ja in principe). Natuurlijk is er meer dan gewoon een beetje ark. Zowieso is als je de volledige cluster kunt spelen een “huge” map. Momenteel is dit mogelijk op mijn Sub-Server aangezien ik deze zelf host.

Verbetering

Nu moet ik wel zeggen dat het bouwsysteem in Atlas vele malen beter is dan in Ark, en ik hoop dat het moederbedrijf van Grapshot Games (Wildcard Studios) dit ook gaat overnemen. EDIT: Ze hebben de pickup timer ondertussen al geimplementeerd in Ark. Vooral het gedeelte dat je gewoon een muur craft en dan met een toets wisselt tussen muur / raam / deur tijdens het plaatsen.

Early Access

De game is momenteel nog in Early Access waardoor ik nog niet heel veel over de game te vertellen heb, maar ik wil na de release drukte van het begin 2019 zeker weer eens verder kijken in Atlas en dan deze mening bijwerken.