Battletech

65 views
0

Battletech is een Turn-Based Strategy game en is gemaakt door Harebrained Schemes en uitgegeven door Paradox Interactive.

Mech’s everywhere!

Yups, overal waar we kijken zien we Mech’s, we zitten namelijk in de 31e eeuw waarin we bijna 2000 planeten hebben gekoloniseerd en een grootmacht waren in het heelal. Echter door een bloederige burgeroorlog is de machtige “Star League” uiteen gevallen met alle gevolgen van dien. Onderlinge strijd is aan de orde van de dag.

Bodyguard

We beginnen de game met een kleine tutorial, waarna we een Princes genaamd Kamea Arano moeten begeleiden naar haar kroning tot koningin, echter terwijl als persoonlijk guard dit aan het doen zijn worden we bestormt door tegenstanders van de troon en is de princes genoodzaakt te vluchten terwijl wij onszelf uit onze mech schieten omdat deze helemaal aan gort geschoten wordt. Hier gaat je lampje uit.

Huurling

Tijdens dat je lampje uit is wordt je gevonden en opgevangen door een stel huurlingen, waar je na een tijdje wakker wordt op hun schip. Ze zien wel brood in je kwaliteiten als Piloot en commander. Hier begint je avontuur als huurling. Nadat je een aantal missies hebt gedaan neem er mysterious persoon contact met je op. Nadat je de initiele missie voor deze persoon hebt gedaan komt je erachter dat het een oud bekende is, namelijk Kamea Arano welke je hulp inhuurt om uiteindelijk de troon terug te claimen.

C-Bills

Is de currency die in Battletech gebruikt wordt, hiervan moet je iedere maand de salarissen en reparatiekosten betalen, en dit loopt nogal op. De enige manier om dit te kunnen doen is eigenlijk zorgen dat je mech’s bijna constant in missies zitten welke geld / onderdelen en of reputatie kunnen opleveren. Tijdens het aannemen van een missie kun je namelijk “kiezen” wat je wilt als reward door met een slider de verdeling van deze rewards.

Arsenaal

Niet alleen kun je je mech’s helemaal aanpassen kwa wapens er zijn nog verschillende modellen van mech’s met ieder model verschillende sterktes en zwaktes.

Conclusie

Battletech is hele leuke turn-based strategy game, waarbij je geregeld een mech zult verliezen en dus voor een aantal missies kwijt zult raken. Het verhaal is mooi en er zijn momenten dat je er ingezogen wordt en het gevoel hebt alsof je daadwerkelijk deze mechs onder je bevel hebt.

Afspeellijst