Days Gone

87 views
0

Days Gone is een survival action-adventure game en is gemaakt door Bed Studio en uitgegeven door Sony voor de PS4. De game is gereleased op 26 april 2019.

In Days Gone kruip je in de huid van motorbendelid Deacon St.John terwijl je probeert te overleven enkele jaren na een zombie uitbraak in de Amerikaanse staat Oregon. Dit doe je uiteraard met je vertrouwde gemotoriseerde “steed” of te wel je motor. Hoewel het besturen van de motor in het begin ver van gemakkelijk is, moet ik zeggen dat ze de besturing heel goed hebben gedaan en je er ook gemakkelijk aan went.

Verhaal

Wat Bend Studios heel goed heeft gedaan is het verschil tussen de main story line en de side missies heel klein te houden, je voelt vaak het verschil niet tussen de 2 waardoor je je afvraagt was dit nu main story of gewoon een side missie. De side misies waar het wel duidelijk is zijn ook niet erg om te doen. Ze zijn eigenlijk heel logisch, deze help je bijv een van de kampen mee om te overleven in deze gevaarlijke zombie wereld.

Red Dead Redemption 2 vs State of Decay

Hoewel dit games zijn die natuurlijk vers in ons geheugen staat gegrift, doet Days Gone niet onder RdR2, echter vond ik hem minder immersive, waarschijnlijk door de grote frequente en duur van laadtijden. Dit tijdens de missies en voor en na de cinematics. Waarschijnlijk dat ik daarom ook wat moeite had om echt in de game te komen. Dit werd versterkt doordat het begin van de game heel langszaam is, maar als je eenmaal verder in de game komt verandert dit allemaal door de komst van de zogenoemde “hordes”.

Hordes

Zijn grote groepen zombies, en als ik zeg grote dan bedoel ik echt grote. Hoewel het imposant is om te zien en je wilt er in het begin echt geen ruzie mee zoeken, zorgt dit ook meteen voor het grootse probleem van deze game. Zodra deze geïntroduceerd worden begint de game bagger slecht te lopen (framedrops/stuttering etc.) op de normale PS4 (weet niet of het op de Pro ook aangezien ik deze niet bezit). Wat samen met de laadtijden je helemaal uit het verhaal haalt en je zelfs laat irriteren tijdens het rijden op je motor.

Weerseffecten

Buiten de omgeving die er al heel goed gemaakt uitzien moet ik complimenten geven voor de weerseffecten, althans voor hoe het eruit ziet, het effect heeft op de modderige (en dus gladde) wegen. Het is alleen jammer dat het in het begin van de game bijna constant lijkt te regenen.

Goede weg

Al met al was Days Gone een hele leuke en mooie game om te spelen, al hoewel het nog niet de nieuwe Last of Us, RdR2 of God of War is moet ik zeggen dat Bend Studio op de goede weg is, en ik ben benieuwd hoe hun volgende titel zal zijn.

Afspeellijst