Detroit: Become Human

153 views
0

Detroit: Become Human is een game afkomstig van Quantic Games welke o.a. ook Heavy Rain en Beyond: Two Souls heeft gemaakt. Dit is toch wel een studio die voor veel gamers bekend staat als de studio met hele goede interactieve verhaal spellen.

Interactief verhaal

Detroit was zeker een game waar naar ik uit aan het kijken was, wat voor veel mensen in de stream een beetje apart was, een aantal kende de voorlopers van de game ook helemaal niet. Maar toen ze eenmaal meegesleurd werden in het verhaal maakte dat het alleen maar mooier om te zien hoe ze helemaal omsloegen en de game tijdens mijn playthrough ook kochten om zelf de keuzes te kunnen maken.

Keuzes

De hele game is gebaseerd op keuzes, en wat het mooiste is dat je na ieder checkpoint (om het zo maar te noemen) een overzicht te zien krijgt van je keuzes en welke mogelijkheden en nog meer zouden zijn. Tevens kun je kijken wat je vrienden voor keuzes hebben gemaakt en wat de rest van de gamers heeft gekozen.

Wat als Androids gevoelens zouden hebben?

Een interessante vraag vindt je niet? Het is eigenlijk precies de vraag welke deze game stelt aan je zonder hem daadwerkelijk te stellen. Ze doen dit door je de game te laten spelen vanuit 3 perspectieve die tegenlijk afspelen en gevolgen op elkaar hebben. Dit gebeurd door de verhalen van de 3 hoofdpersonen (Androids) te volgen en te spelen. Conner (Detective), Kara (Huishoudhulp) of Markus (Butler en aanjager van de revolutie).

Afspeellijst