Far Cry 5

26 views
0

Far Cry 5 is ontwikkeld en uitgeven door Ubisoft. Maar zoals aangegeven door Ubisoft een nieuw jaar een nieuwe Far Cry. Ditmaal gaat we naar Hope County. Een typisch dorpje ergens in de USA.

Eden’s Gate

We arriveren als Hulpsherrif met ons team om de leider (Joseph Seed) van deze “christelijke” sekte in te rekenen. Meteen in het begin loopt dit volledig uit de hand. De intro laat dit heel erg goed zien en je wordt meteen volop in het verhaal gezogen.

Coop

Far Cry 5 is in Co-op te doen, met zowel voor als nadelen, het is leuk om met een buddy te spelen (welke overigens niet te ver weg kan rennen), echter de progress die je maakt telt alleen voor de host. Je buddie verdient wel ervaringspunten die hij eventueel in zijn eigen playthrough kan gebruiken maar kwa verhaallijn wordt er niets voor hem ge-unlocked en kan hij je alleen maar volgen als een soort van side-kick.

Handlangers

Zoals bij iedere Far Cry game beginnen we onderaan de ladder en zullen we eerst de aanhangers van Joseph Seed moeten verslaan voordat we bij de man zelf kunnen, dit gebeurd door een serie van side en main missies waarin het verhaal erg sterk is.

Keuzes

Zo sterk dat je wel eens je eigen mening over Joseph kunt bijstellen en dit op het einde van de game ook als keuze hebt. Want natuurlijk winnen we deze game als held en krijgen we de keuze om Joseph neer te schieten of niet.

Conclusie

Alhoewel de Far Cry games niet onbekend zijn en de core van de game natuurlijk Far Cry is moet ik zeggen dat de game verschillend genoeg is in missies / verhaallijn / Sidekicks dat het een heel boeiend blijft tot het einde.

Afspeellijst