Gears 5

115 views
0

Gears 5 is het nieuwe deel in de Gears of War series, origineel voor de Xbox maar nu via de play anywhere ook naar de PC. De game is uitgekomen op 6 september 2019. Gemaakt door The Coalition en uitgegeven door Microsoft.

Het verhaal gaat verder

Zodra je de campaign opstart krijg je eerst een tutorial (bootcamp) om weer de controls onder de knie te krijgen, daarna een hele mooie terugblik over de gebeurtenissen van deel 4. Voordat de inleiding begint aan deel 5.

Graphics

Zodra je daadwerkelijk in de game engine komt zie je hoe goed de game eruit ziet en hoe goed deze geoptimaliseerd is, buiten wat dipjes (stutteringen) welke waarschijnlijk met een driver of patch opgelost zullen worden loopt de game ontzettend goed. De meeste graphics heb ik op Ultra of High staan terwijl ik niet zo’n super systeem heb.

Oude bekende

Natuurlijk zien we diverse oude bekende bekende voorbij komen zoals Marcus, JD, Del en Fahz waardoor je je zeker in de Gears wereld waant.

Kait

In deel 5 speel je het verhaal van Kait, om er achter te komen wie/wat ze is en waar haar familie vanaf komt. Waarin het verhaal zeker een paar verassende wendingen neemt! Ik zit momeenteel tegen het einde van Act 3 aan en ik moet zeggen dat je helemaal opgeslokt wordt door het verhaal en de game. Zo erg dat ik af en toe vergeet naar mijn chat te kijken >.<.

Gears waardig?

Ik moet zeggen tot op heden amuseer ik me helemaal prima met de campaign, ik heb offline even een potje Horde gespeeld maar ook dat is oud en vertrouwd met een nieuw jasje natuurlijk en aangezien de game in de Gamepass zit is het zeker het bekijken waard.

De campaign speel ik op Hard, waardoor ik geregeld sterf maar moet straks even kijken hoelang deze ongeveer is. Ik verwacht door de Harde moeilijkheid dat ik rond de 20 uurtjes zal zitten.

Early Access

Ook deze Early Access was niet zonder problemen, nu was de game solo campaign gewoon te spelen, alleen zijn sommige stats niet bijgewerkt (men is er op dit moment mee bezig en als het goed is zouden deze nog moeten bijwerken). Voor multiplayer is het het bekende liedje geweest, disconnects, macthmake timeouts etc.

Is het waard?

Waar als ik hem alleen voor de campaign zou halen het niet waard is bij mijn regel van 1 euro / uur. Nu wil ik niet zeggen dat de game het niet waard is want dat is het zeker wel.

Afspeellijst