Generation Zero

79 views
0

Generation Zero is een openworld shooter welke afspeeld in de 1980’s in Zweden. Waar de lokale populatie verdwenen is en er allerlei machines rondlopen. De Game is gemaakt door Avalance Studios en wordt uitgegeven door Avalance Publishing.

Wat is Generation Zero?

Eerlijk gezegd weet ik het nog steeds niet, ik heb nu zo’n 16 uur in de game (zie screenshot) en ik weet nog steeds niet wat er gebeurd is.

De eerste 3 uur heb ik solo gespeeld, de andere Co-op met een van mijn Subs. Ik had het er tijdens de stream over, wat is deze game nu? En eigen wisten we het allebei niet en kwamen we tot een scavaging shooter met een hele grote map die heel mooi gedetailleerd is?

Map

De map is echt groot, ik heb in het totaal 16 uur gespeeld (waarvan ongeveer 13 uur co-op) en we hebben volgens mij nog niet eens een kwart van de map doorlopen.

Solo / Co-op

De game is tot 4 speler co-op te spelen, waarin de “host” kan kiezen of hij zijn sessie open wil zetten of invite only. Alle instellen gebeuren vanuit de game.

Verhaal

Verhaal zit er zeker in, de intro verteld dat je van een eiland terug komt na je kampeer tocht en je bij aankomst helemaal geen teken van leven meer ziet. Er is totaal geen bevolking meer en het enige wat je tegen komt zijn kwaadwillende robots.

Gedurende je trektocht door de wereld vind je allerlei tapes / notities van de laatste momenten van diverse personen echter wat er nu precies gebeurd is is nog steeds niet duidelijk.

Robots

De verschillende machines in Generation Zero

In de game zitten verschillende roberts, van hele kleine irritante “teken” to grote tanks, ook zitten er verschillende variaties en kleur combos op de robots en zover wij hebben kunnen zien ook bewapend met andere wapens (alhoewel ik dit niet 100% zeker weet)

Wordt vervolgt!

Aangezien we nog steeds geen idee hebben wat de game nu echt is en het verhaal ook heel “wazig” is zal ik deze mening uitbreiden zodra we nu meer weten. Ik verwacht wel dat ik daarvoor nog heel wat uurtjes zal moeten spelen.

Afspeellijst