God of War (2018)

278 views
0

Kratos is terug! Ditmaal niet als een hack en slash game maar een echte actie adventure game. God of War is gemaakt en uitgegeven door Sony. De game is wereldwijd gereleased op 20 April 2018 exclusief voor de PS4.

Setting

Ditmaal is de game niet gebaseerd op de griekse mythologie maar op de Noordse. Kortom we gaan de wereld in van Odin, Thor, Freya en dergelijke.

Wraak

Waar het in de vorige delen nog ging over wraak, is dat is deze complete “re-work” van de franchise helemaal niet. De game gaat voornamelijk over hoe onze Demi-God Kratos zich ontwikkeld als vader van Atreus aka Boy en natuurlijk alle emoties en “dingetjes” die daarbij horen.

RPG

Alhoewel de game speelt als een actie/adventure game zitten er behoorlijk wat RPG elementen in, niet zozeer als keuzes die je maakt in de gesprekken maar meer als in het upgraden van je gear en wapens. Persoonlijk vindt ik dat ze ontzettend goed gedaan hebben, mijn nadeel was wel dat je op de een na moeilijkste moeilijkheid altijd spullen te kort komt om je gear up to date te houden. Dit maakte het af en toe frustrerend om voorbij bepaalde gevechten te komen. Met natuurlijk veel deaths tot gevolg (Wat men op de stream nogal leuk vonden om te zien).

Sidekick

Waar in de meeste games je je ergert aan je sidekicks omdat ze in de weg lopen of dingen doen wat totaal niet logisch is, is dat ook helemaal niet het geval bij God of War. Atreus is de sidekick die iedere demi god zich zou wensen. Hij geeft tips, verlamt vijanden of schiet ze gewoon dood.

Gevoel

De game speelt met je gevoel, niet alleen visueel maar ook de audio (muziek / soundeffects / dialogen) dragen heel erg goed bij de gevoelens die je krijgt tijdens deze game. Af en toe moest ik gewoon even stoppen en rondkijken. Niet alleen omdat het er erg mooi uitziet maar omdat het gewoon een grote sneltrein is vanaf het begin tot het einde van de game.

Laadtijden

Iets wat me opgevallen is is dat er zeer weinig laadtijden en downtime in de game zit. Het ene moment ben je vol in combat en door een hele mooie camera truck krijg je daarna een cinematic te zien, welke uiteindelijk overgaat in het gedeelte waarin je weer verder kunt gaan met je reis.

Conclusie

2018 wordt een game jaar om niet te vergeten
(bijv. God of War / Spider-Man, Tombraider, Red Dead Redemption) , God of War is de 1e game welke echt wel game van het jaar kan worden. Ik heb werkelijk genoten van het begin tot het einde van de game.

Afspeellijst