Jurassic World Evolution

29 views
0

Jurassic World Evolution is een Simcity achtige game waarbij je de controle krijgt over dino’s ipv mensen. De game is gemaakt en uitgegeven door Frontier Developments.

Je eigen dino park

In JWE treed je in de stappen van John Hammond waarbij je steeds een scenario toegewezen krijgt waar je iets moet doen, of een gedeelte van het park waar iets mis is gegaan. De game bestaat uit verschillende eilanden met ieder zijn eigen moeilijkheden en rampen.

Rampen

Net zoals in Sim City heb je in deze game rampen, welke varieren van aardbevindingen tot heuze tornados. Waardoor je moet zorgen tijdens het bouwen rekening houd met de “veiligheid” van je bezoekers niet alleen omdat je natuurlijk Herbivoren en Carnivoren hebt in je park maar ook de eerder genoemde natuurrampen. Zo kun je bijvoorbeeld “storm shelters” bouwen welke je kunt activeren zodat de mensen veilig het gevaar kunnen uitzitten.

Dino’s

Tijdens het release van de game zaten er alleen landdino’s in de game, wat de variatie iets wat limiteert, het was mooi geweest als er ook Water en of vliegende dino’s gebouwd konden worden. Wat wel een leuke gimmick is dat je in zo’n bal kunt gaan zitten (zoals in de film) en daadwerkelijk door je park kunt reizen (of gewoon je vooraf afgelegde route bekijkt) nadat je dit onderzoek voltooid hebt.

Onderzoek

Als je de 1e keer op een eiland komt, gaat het je niet lukken om deze meteen op 5 sterren te krijgen, hiervoor heb je betere / meer voltooide onderzoeken nodig (bijv barren / restaurants / attracties).

Uitdagingen

Het leukste (buiten het feit dat het Dino City was) waren toch wel de uitdagingen en net zoals de Anno serie proberen alles te optimaliseren en te stroomlijnen zodat we op ieder eiland 5 sterren kunnen krijgen.

Conclusie

JWE was voor mij een hele leuke game, met diverse leuke en soms ook hoofdbrekende uitdagingen om het park helemaal te optimaliseren zodat deze 5 sterren zou worden.

Afspeellijst