Last of Us part II

136 views
0

Vrijdag 19 juni 2020 was het eindelijk zover, de mogelijk om na 7 jaar het verhaal van Joel en Ellie verder te spelen / volgen. En wat een emotionele achtbaan is het geweest.

Part 2

Is de game echt een vervolg van het verhaal? Zeker wel en zonder deel 1 gespeeld te hebben zou je echt teveel van het totale verhaal missen. Het verhaal pakt op waar je gestopt bent in deel 1 (het “redden” van Ellie van de Fireflies). Je speelt afwisselend met Joel en Ellie terwijl ze hun reis verder voortzettend.

Verhaal

Naughty Dog weet je heel goed in het goede verhaal te trekken en te houden, met plot twists, flashbacks en gewoon heel goed geacteerde cinematics. Van de 22+uur welke ik aan de eerste playthrough heb gespendeerd kan ik me niet herinneren dat er stukken van het verhaal bijzaten waarbij ik het gevoel had dat het onderdeed aan het totale verhaal.

Aanrader?

Persoonlijk vindt ik dat deze PS exclusief zeker in het rijtje hoort van Horizon Zero Dawn en God of War (2018). Als je van een goed verhaal en van het actie-adventure survival genre houdt dan is deze game een must have om te spelen.

Afspeellijst