Metro Exodus

105 views
0

Metro Exodus is deel 3 in de Metro Series, gemaakt door 4A Games en uitgegeven door Deep Silver. Het eerste jaar is Metro Exodus exclusief via de Epic Store te koop en te downloaden.

Verhaal

Persoonlijk vindt ik het verhaal niet zo sterk als de andere 2 delen, wat wellicht ook kan komen door het feit dat het niet voelt als een echte Metro game. Ja de wapens zijn er, de storyacting is er. Maar je bent niet echt veel in de “Metro”, de mensen die de eerste 2 delen hebben gespeeld zullen weten wat ik daarmee bedoel. In het kort betekend het dat je meer boven de grond bezig bent waar de zon schijnt dan daadwerkelijk in de metro of op een ijzige vlakte.

De Order

Natuurlijk zijn de mannen van de order er bij, maar het verhaal gaat vooral over “Anna”, “Miller” en natuurlijk onze held “Artyom”, gezien het einde van het verhaal vraag ik me af of er nog een nieuwe “Metro” komt. Wat er precies gebeurd ga ik natuurlijk niet verklappen, maar je kunt het natuurlijk zien als je mijn Youtube playlist bekijkt *hint hint*.

Graphics

Het leven in de metro ziet er precies uit zoals je we verwacht hadden, grauw grijs en damp, boven de grond is het allemaal heel erg licht en in stukken van de game vergeet je zelfs dat de series gebaseerd was in het overleven nadat de bommen op Rusland waren gevallen. Overal zie de game er adembenemend uit, alleen zoals eerder deze game voelt niet zoals een “Metro” game, maar meer als een “Stalker” game.

Lengte

Een ander ding wat mij tegenviel, ik was door de game heen in ongeveer 18 uurtjes, waarbij ik op Hardcore (aka hard) heb gespeeld en volgens mij ook alle side-missies heb gedaan die ik kon doen.

Epic Games

Ja dat is nog een ander dingetje, hoewel is snap dat een uitgever zoveel mogelijk geld wil verdienen, vindt ik het ontzettend zwak/slecht zoals Deep Silver om is gegaan met de release van Metro: Exodus. Epic Games heeft namelijk een “1 year exclusive” afgesloten met Deep Silver. Dit betekende dat de game het eerste jaar alleen exclusief via de Epic Store te koop / te spelen was en ook gewoon uit de Steam Store teruggetrokken was. Met alle problemen van dien. Bijv. Savegames die corrupt / weg waren tijdens iedere patch die men deed.

Conclusie

Ik ben altijd fan geweest van de Metro games, echter dit voelt niet als een Metro game maar meer als een Stalker game. Of dit goed of slecht is is mijn gevoel het nog niet over eens. (Begrijp me niet verkeerd ik vond de Stalker games ook geweldig) Voor mijn gevoel zijn ze teveel bezig geweest met de hele RTX tech (welke ik niet kan zien) dan daadwerkelijk met het verhaal. Wat me doet afvragen, is deze net zoals de vorige 2 delen gebaseerd op de boeken of waren de boeken nog niet zo ver?

Al met al een leuke game, maar geen waardige opvolger in zijn series. (M.a.w. ik had meer verwacht).

Afspeellijst