Middle-earth: Shadow of War

87 views
0

Middle-earth: Shadow of War is ondertussen al deel 2 in de Middle-Earth serie, gemaakt door Monolith Productions en uitgegeven door Warner Bros Games.

Deel 2

Shadow of War gaat verder waar Shadow of Mordor gestopt is, maar Monolith rust niet op de vruchten van deel 1. Ze zetten hun beste beentje voort en pakken wat systemen die deel 1 maakte nog eens goed aan en of breiden deze goed uit. Waardoor deel 2 nog beter voelt en speelt dan deel 1.

Zodra we in de game laden spawnen we in het bekende Minas Ithil waar we meteen deze iconische stad moeten verdedigen tegen een aanval van Sauron’s orc’s. Moeiteloos hakken en schieten we ons door deze eenvoudige tegenstanders heen, en krijgen we het gevoel weer terug hoe deel 1 voelde kwa combat. Lekker vloeiend en bruut. (En voor de mensen die de batman combat kennen weten precies hoe vloeiend het voelde).

Nemesis systeem

Waar in deel 1 we nog onbekend waren met dit systeem, wisten we natuurlijk in deel 2 wat ons te wachten stond, althans dat dachten we. Monolith heeft het hele systeem op de schop genomen en imo heel erg goed verbeterd. Het voelt vertrouwd maar is evengoed voor ons als veteranen van het originele systeem meteen weer verrassend.

Wereld

De wereld welke Monolith gemaakt heeft is ook lekker divers. Van natuurlijk de immense Minas Ithil of de bossen van Núrmen of de lava van Gorgoroth. Ieder gedeelte voelt uniek en goed passen als je er doorheen komt.

Conclusie

Middle-earth: Shadow of War is een waardige opvolger van Shadow of Mordor en door de veranderingen in de game zelfs een serieuze tegenhanger van de door Ubisoft gemaakte Assassin’s creed series. Al met al als je van Lord of the Rings houd of de lore ervan en van AC achtige games dan is dit zeker een game welke je gespeeld moet hebben.

Afspeellijst