Need for Speed: Payback

50 views
0

Need for Speed: Payback is ontwikkeld door Ghost Games en uitgegeven door EA.

Weer een NFS game?

Yups, weer een Need for Speed game, dit is een serie waar ik mee kostelijk heb vermaakt toen ik opgroeide (de 1e NFS is alweer van 1994 o0)

Intro

De eerste paar uur ben je meer filmpjes aan het kijken dan daadwerkelijk aan het racen, waarmee Ghost Games probeert de achtergrond van jou als held te vertellen, zodra je hier doorheen bent begint de fun.

Open wereld

Weer een lekkere open wereld race game waarin je verschillende “side” missies kunt doen buiten de main quest line. Waarom “Side” missies? Deze zijn nodig om uberhaubt door de main quest line heen te kunnen. Je hebt namelijk de upgrades en de “reputatie” nodig om ver te kunnen. Deze “side” missies zijn opgedeeld naar verschillende disciplines

  • Straat- en Dragracen met Tyler
  • Driften en off-road met Mac
  • Huurling spelen met Jess

Vloeiende overgangen

Tijdens de main missies zul je geregeld met 1 of meerdere van je sidekicks op pad gaan om de missie te kunnen voltooien, een van de missies is bijv. dat je een volledige vergulde “Koenigsegg” moet jatten, en terwijl je vlucht met deze wagen wisselt de game tussen jou en je sidekicks. Het ene moment ben je dus aan het scheuren in deze onbetaalbare “Koenigsegg”, het andere moment zit je aan het stuur van de “bots’ auto, aka de bepanserde wagen welke de “bad guys” van de weg af moet botsen/drukken. En het andere moment rij je met de truck waarin je uiteindelijk deze “Koenigsegg” gaat verstoppen om hem weg te kunnen smokkelen.

Tot Slot

Need for Speed: Payback vond ik een hele leuke arcade racer met een leuke (niet heel spannende) verhaallijn wat zorgt voor wat variatie in de game. Zeker een aanrader als je van een leuke race game houd die niet te serieus is.

Afspeellijst