Outward

156 views
0

Outward is gemaakt door Nine Dots studio en uitgegeven door Deep Silver

Dark Souls meets RPG?

Na de tutorial te hebben gespeeld wat het tijd om de game te beginnen en boi moet ik zeggen wat een klap in mijn gezicht. De game is behoorlijk moeilijk voor mij zeker omdat ik helemaal niet van de Dark Souls series houdt.

Ragen

Er wordt dus ook behoorlijk geraged tijdens het streamen samen met een Sub. Ik moet er bijzeggen omdat de game en zo kleurrijk uitziet en goed voelt wil ik de game wel een kans geven. Was het zo donker geweest als Dark Souls was ik al gestopt

Moeilijkheid

Doordat je weinig / geen abilities hebt in het begin is het zeker in het begin van groot belang dat je goed blocked of dodged.

Beginnen

Nadat je wakker wordt in je dorpje wordt je meteen in het diepe gegooid en moet je zorgen dat je achterstallige betaling van 150 silver welke je binnen 5 dagen moet betalen om je huis (vuurtoren) te behouden. Zodra je dat gedaan hebt kom je op het punt waar je je thuisdorp gaat verlaten. Zodra je deze wil verlaten krijg je de keuze om te 3 facties te kiezen. Deze facties hebben alle 3 andere idealen en ieder een eigen hoofdstad.

  • The Blue Chamber Collective
  • The Heroic Kingdom of Levant
  • The Holy Mission of Elatt

Meerdere chars

Gelukkig kunnen we meerdere chars hebben, mijn 1e char heeft gekozen voor de holy mission en ben ik voor mijn 2e char gegaan voor the Blue Chamber.

Nu weet ik niet of het is omdat het een 2e char is of de route welke ik gekozen heb, maar bij dat char voelt de game iets gemakkelijker dan de 1e. (Alles doet nog steeds veel pijn maar ik kan beter blocken en doe meer damage?)

Tijd ingame

Een heel mooi maar tegenlijk ook vervelend element in de game is dat de main questen bijna (mss wel allemaal) tijd gebaseerd zijn, nu is het wacht op een nieuwe quest niet direct het probleem, dit kun je doorslapen of ondertussen een sidequest ofzo doen. Echter de mainquestsen zelf zitten ook met een tijdslimiet.

* Bijv. De begin quest heb je 5 dagen de tijd om 150 silver bij elkaar te krijgen om je achterstallige betaling te ontvangen.
* Nadat je terug komt van je factiekeuze krijg je te horen dat je woonplaat aangevallen gaat worden door bandieten en heb je 10 dagen de tijd om 3 “warlords” in een fort te verslaan.
* Momenteel zit ik op een quest voor de Ash giants waar ik binnen een maand een bepaalde wortel moet krijgen die bij alleen bij een groot beest in een grot groeit.

Ik verwacht dat het daarna gewoon verder gaat, natuurlijk is het logisch dat je maar een bepaalde tijd hebt echter maakt dat de game ook lastiger als je je eerste playthrough hebt omdat je waarschijnlijk niet de gear hebt om de questen “makkelijk” te kunnen doen.

Afspeellijst