Oxygen not included

110 views
0

Oxygen not Included is een space colony simulator gemaakt en uitgegeven door Klei Entertainment op 30 juli 2019.

Overlord

In Oxygen not Included speel je een overlord van een Space Colony Simulator. De game begint met 3 random gegenereerde mannetjes (Duplicates genaamd) en wat basisvoorraden. Echter in plaats van op de wereld te spawnen is er wat mis gegaan en begin je midden in de wereld, letterlijk.

Oke we zijn wakker?

Het begin is dan ook heel simple, zorg dat je leef omgeving groter wordt en deze resources gebruiken om andere dingen te gaan bouwen zoals ladders, vloeren, muren maar ook een looprad met batterijen. Je Duplicates kunnen dan in het looprad rennen (zoals een hamster in zijn looprad) en daarmee stroom opwekken welke gebruikt kan worden voor bijv. lampen, voedsel productie etc.

Leren van je fouten

Oxygen not included is een game waarbij je waarschijnlijk een aantal keer opnieuw zult beginnen voordat je de game echt door hebt, dit is geen ramp. Belangrijk is wel dat je leert van je fouten, dus voordat je opnieuw begint omdat je colony wederom als een kaartenhuis in elkaar is gezakt probeer duidelijk te krijgen waarom dit gebeurde.

Voor de mensen die mij het hebben zien spelen en meekregen dat ik op 3 verschillende streamdagen (achter elkaar) 3 maal een nieuwe colony ben begonnen en nu tijdens de 3e het voor mijn gevoel beter gaat.

Rustig aan

Probleem is dat ik te snel wilde, kortom bijna iedere Duplicate accepteren en zo je colony uitbereiden. Nu is dit het probleem opzich niet, echter ga je uiteindelijk heel hard door je resources en of voedsel heen. (Nu moet ik er ook bij zeggen dat ik de 1e 2 colonies me niet aan het farmen heb gewaagd omdat er zoveel op je afkwam).

Colony nummer x

Momenteel heb ik een “cap” van 10 duplicates staan voor mezelf zodat ik niet te snel groei en gewoon lekker bezig kan zijn met de colony optimaliseren en overal van over produceren.

De bedoeling van de game is inderdaad om gewoon lekker rustig aan je colony op te bouwen en op orde te hebben voordat je het aantal Duplicates gaat verhogen.

Conclusie

Oxygen not Included is een zeer verslavende game, welke je de tijd IRL laat vergeten. Het is een game net zoals Factorio die je een tijdje heel veel speelt, dan aan de kant legt maar later weer vrolijk start om je weer helemaal erin te storten.

Afspeellijst