Red Dead Redemption 2

129 views
0

Red Dead Redemption 2 speelt zich af 12 jaar na de deel 1, waarbij je als Arthur Morgan speelt.

Gevlucht

Act 1 begint dat je gevlugd bent uit de stad “Blackwater” na een mislukte overval en in koude bergen terecht bent gekomen met je bende, wiens moraal compleet gebroken is doordat deze overval is mislukt en dat ze nog ontzettend veel geld in “Blackwater” verstopt hebben liggen.

De game begint een beetje heel langszaam in Act 1 en Act 2, maar gedurende Act 3 begint er “actie” te komen, waarin meerdere gebeurtenissen na elkaar gebeuren waardoor je af en toe wel toe bent aan een beetje rust.

Keuzes

Tijdens de missies kom je geregeld voor een keuze te staan bijv. dood ik deze persoon of neem ik deze gevangen. Of deze keuze veel effect heeft op de verhaallijn weet ik niet, aangezien ik over het algemeen voor de “good guy” ging.

Beste vriend

In RdR2 is je paard je beste (en waarschijnlijk ook je enigste echte) vriend, je moet ook dan echt een band met je 4 voeter creëren, dit zodat hij niet zo snel schrikt als je in een gunfight zit of zodat hij meer stamina heeft waardoor je veel verder kunt galopperen.

Verhaal en cutscenes

Rdr2 heeft net zoals zijn voorganger een ijzersterk verhaal met op het einde nog een heus plottwist (alhoewel je steeds meer het gevoel krijgt dat het zo is als je verder door de game gaat). Maar ook de cutscenes zijn heel erg goed, van de details in de filmpjes als de humor en ook het gebruik van de Engelse taal (lees Wilde Westen taal) perfect bijdraagt aan de sfeer van de game.

Cinematic camera

Een van de beste dingen die Rockstar heeft toegevoegd is toch wel de cinematic camera. Deze geeft je de mogelijkheid om tijdens het reizen (of autoreizen) een mooie camera te laten zien waardoor het lijkt alsof je een film aan het kijken bent (hence de naam natuurlijk).

Afspeellijst