Sea of Thieves

36 views
0

Sea of Thieves is een piratengame gemaakt door Rare en uitgegeven door Microsoft. Voor Xbox one en PC. De game is gereleased op 20 maart 2018

PvP

Maar Sea of Thieves is toch een PvEPvP game? Waarom speel je dit Nessiroj? Je houdt toch niet van PvP?

Dat klopt helemaal ik “haat” PvP zelfs en in games waar ik het kan vermijden doe ik dit ook. De reden dat ik het speel is omdat het pvp gehalte over het algemeen laag ligt en je meer met PvE aan het doen bent (althans zover we hebben kunnen beoordelen). En we ontzettend veel plezier hebben met elkaar tijdens het spelen van de game.

Meteen het diepe in

Sea of Thieves heeft geen tutorial of wat dan ook, je wordt meteen in het “Diepe” gegooid. Het leren doe je door te spelen, waardoor er natuurlijk een hele grote learning curve is. Je logt in de game en begint met een boot naar keuze.

Schepen

Ten tijde van de release zijn er 2 schepen beschikbaar. De sloop (max 2 personen) en de Galleon (max 4 personen).

Spelen met vrienden

Sea of Thieves is op een aantal manieren te spelen, je kunt solo spelen (niet aan te raden als beginner). Of met vrienden (max 4), ook kun je kiezen tussen een prive of een open groep.

Maak je eigen avontuur

Sea of Thieves is zoals we het noemen een “Sandbox game”, denk aan minecraft etc. Het is een game waar je kunt doen en laten wat je wilt (binnen de game natuurlijk). Er zit ook niet echt een verhaal lijn in (niet te verwarren met geen verhaal/lore want dat zit er zeker in).

Pay2win?

Sea of Thieves is NIET pay 2 win. Momenteel is er zowieso niets wat je kunt komen, maar men wil wel micro transacties in de game maken. Momenteel praten ze nog over pets etc. (puur cosmetisch). Wat niet heel vreemd is en ik ze er ook wel in geloof. Er zit niets in de game wat je sterker maakt dan iemand anders. Het enige van je loot kunt kopen is cosmetische dingen (denk aan kleren, wapenskins, skins voor je boot etc).

Afspeellijst