Shadow of the Tombraider

92 views
0

Shadow of the Tombraider is de laatste game van de voorlopers van de Originele Tombraider’s (zeg maar de oorsprong van Lara en waarom ze is zoals ze is). De game is gemaakt door Crystal Dynamics en uitgegeven door Eidos Montreal.

Lara

Zoals verwacht is ook in deze game de hoofdrol weggelegd voor onze mooi afgetrainde Lara, waar in de andere games je gewoon weer een artefact vindt, gaat het persoonlijke verhaal in deze game een stuk dieper.

Waarbij de “keuzes” die je maakt beduidend indruk maken op Lara wat haar rol als hoofdpersoon alleen maar meer benadrukt. Probleem hiermee is alleen dat de overige personages (zoals je vertrouwde sidekick Johan) helemaal in het niets verdwijnen. Dit terwijl het in het begin lijkt alsof Johan een belangrijkere rol gaat spelen.

Lekker puzzelen

Je kunt merken dat er weer veel tijd en moeite gestoken is in de puzzels welke in deze Tombraider game zitten. Ze zijn mooi maar ook vooral uitdagend. Of het nu met water is of touwen of gewichten of timing alles moet Lara uit de kast halen om door deze ruïnes heen te komen.

Uitschakelen van de vijand

Een ander mooi iets waardoor het onderscheid met de Uncharted Series wel weer groter wordt is dat Run en Gun helemaal geen optie is in deze Tombraider. De game draait om zoveel mogelijk vanuit Stealth te doen (omdat er bijna geen cover is om de meeste plaatsen waar de gevechten plaats vinden). Het zij door iemand aan een boom te knopen of ze elkaar af te laten maken door met een drug te schieten. Het is allemaal mogelijk zolang ze Lara maar niet zien.

Wisseling van scenery

De makers hebben een goede balans gevonden tussen alle uitzichten (of juist belemmeringen hiervan), het ene moment zit je midden in de jungle, dan weer in een stadje of natuurlijk een tombe. Maar wat me vooral opviel is de uitgebreide onderwater wereld in deze game. Je hebt zwemt door prachtige onderwater werelden waar je van tijd tot tijd moet stoppen om wat lucht te happen bij luchtzakken.

Conclusie

Ik heb heel erg genoten tijdens mijn playthrough van Shadow of the Tombraider, vooral omdat je leert waarom Lara bepaalde dingen doet in de vervolg games.

Afspeellijst