Spider-Man (2018)

204 views
0

Spider-Man (2018) is gemaakt door Insomniac Games en uitgeven door Sony. Insomniac games is geen onbekende op de playstation. We kennen ze o.a. van Spyro / Ratchet & Clank en Resistance.

Superheld

Dat is precies wat je in deze game voelt, de game voelt heel vloeiend aan ondanks dat je behoorlijk snel door de stad heen kunt slingeren. Combat voelt ook heel goed, als in voelt als de Batman series van Warner Bros. En ja het is Spider-man. Wat moeten we nog meer zeggen?

Verhaal

Ondanks dat het een Superheld verhaal is, wordt je er wel ingezogen. De manier waarop de game omgaat met de balans die Peter moet vinden tussen de huur betalen, de veiligheid van de stand, sociale en liefdes leven.

MJ komt natuurlijk voor, en niet alleen als NPC maar je krijgt gedurende je verhaallijnen verschillende keren met haar te maken, terwijl ze probeert haar werk als journaliste te doen voor “The Daily Bugle”.

Ook de interactie tussen Peter en J.Jonah Jameson is ontzettend goed gemaakt, zoals in de strips / cartoons zijn het helemaal geen “vriendjes” en gaat er behoorlijk wat “haat” naar Spider-Man en zijn acties.

Levellen

Zoals in de meeste actie-games moet je levellen, in Spider-Man is dit niet anders. Gedurende het levellen unlock je nieuwe abilities, upgrades maar ook andere suits welk ieder andere passieve krachten geeft.

Plezier

Ik had niet verwacht dat ik zoveel plezier zou hebben in deze game, ik ben gewend dat superheld games vaak zo gewoon zijn. Spider-man is hier echt wel een uitzondering op. De game voelt goed, speelt lekker en is zeer vermakelijk zowel met het verhaal als de humor die er inzit.