Surviving Mars

30 views
0

Surviving Mars is een city builder maar dan net wat anders, je bent meteen een survival simulator aan het spelen. De game is ontwikkeld door Haemimont Games en uitgegeven door Paradox Interactive.

Hoezo surivival sim?

De reden is natuurlijk dat je geen resources hebt maar zelf moet winnen op deze rode planeet d.m.v. drones en je mars-rover om het zo maar even te zeggen. Ook zijn water en zuurstof natuurlijk een issue. Deze zul je zelf moeten mijnen / opwekken dus als je stroom niet voldoende is dan kom je al snel water en of zuurstof tekort.

Haemimont Games?

Wie zijn dat? Nooit van gehoord! Nou als je van city building en city managment houd dan zul je ze waarschijnlijk wel kennen en vooral als je kijkt dat je inwoners “specs/talents” hebben. Ze maken namelijk ook de Tropico games en dat is ook wel duidelijk.

Begeleiding?

Helaas daar doen we niet aan, je wordt lekker in het diepe gegooid en mag zelf uitzoeken hoe je de situatie oplost. Dit maakt juist de game leuk voor de mensen die de meeste city building games wel gespeeld hebben.

Scenario’s

Zoals met iedere city builder heeft surviving mars ook diverse scenario’s welke je door kunt spelen, waar afhankelijk van je keuzes en of onderzoekstatus andere resultaten krijgt in de scenario (zowel positief of wellicht negatief).

Modsupport

Een ander mooi dingetje (heb ik zelf nog geen gebruik van gemaakt) is dat Surviving Mars modsupport heeft via de steam workshop, wat er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat de game nog lang gespeeld gaat worden.

Conclusie

Surviving Mars is een hele leuke en uitdagende survival city building game die menig gamer vele uurtjes zoet zal houden en welke ik zeker op een later tijdstip nog eens ga bezoeken.

Afspeellijst