The Division 2

237 views
0

The Division 2 is gemaakt door Massive Entertainment en uitgegeven door Ubisoft. De game is gereleased op 15 maart 2019. Vanwege dat ik de Ultimate Edition heb gekocht mag ik 3 dagen eerder beginnen dus op de 12e maart om 00:00 CEST was het zover.

The Division 2 speelt af 7 maanden nadat het dodelijk virus New York trof. Wasington DC inclusief regering is gevallen, de “Capitol” is in rep en roer. Waar een bevolkingsgroep probeert te overleven en samen een nieuwe gemeenschap op te richten, proberen diverse andere groepen juist de absolute macht te krijgen.

Agents

Doordat de hoofdstad is gevallen is ook het SHD netwerk helemaal down, je bent helemaal alleen op het moment dat je het Witte Huis betreed nadat je jezelf een weg ernaartoe hebt geschoten.

Eenmaal aangekomen in het witte huis wordt je gebrieft en kom je er achter dat je niet helemaal alleen bent, er moeten nog verschillende agents in het gebied zouden moeten zijn, echter omdat het netwerk down is zijn deze niet te traceren.

Onrust

Zoals verwacht is er overal onrust. Dit is ook gewoon echt overal te zien, zowel in / op de gebouwen. Op de wegen maar ook gewoon in de parken. Overal is rotzooi, lijken of tasjes te vinden. Dit laatste maakt het wel weer leuk. Bijna overal waar je kijkt vind je loot!

Looter shooter?

The Division is een beetje een aparte game (althans tijdens het levellen wat ik zover heb kunnen zien). De tegenstanders droppen niet altijd loot, ook de bazen (gele met een naam) willen niet altijd wat droppen. Maar tijdens het rondlopen zie je overal tasjes en kistjes vol met loot / materialen of supplies.

Levellen

Natuurlijk begin je op level 1 en is momenteel level 30 max level. In mijn speelsessie gisteren van ongeveer 12 uurtjes ben ik level 17 geworden. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vooral aan het genieten van de omgeving en sterven was tijdens het levellen.

Dekking

Een waarschuwing voor als je begint met levellen, vijanden doen pijn, echt pijn. Kortom zorg ervoor dat je bijna constant in dekking zit, je hebt geen OP gear zoals in deel 1 en ook de heals zijn niet meer instant maar hebben een cast time.

Grafisch

De game ziet er heel erg goed uit en is heel goed geoptimaliseerd. Ik kan hem met mijn toch wat veroudert systeem op ultra draaien en zit daarbij bijna stabiel op 65 fps (soft cap die ik ingesteld heb).

Gameplay

De game speelt zoals verwacht het is tenslotte deel 2, heel erg soepel, snel en dodelijk :P. Net zoals deel 1 moet je zorgen dat je wapens bij je level horen anders is het heel erg moeilijk om de vijanden neer te schieten. Een klein min puntje hierin is dat als je zelf te laag level bent zien je een mooie skull boven de mobs, echter als je wapens te laag zijn laat de game dit niet zien op de mobs.

Max level en Specialisatie

Zodra je level 30 kun je beginnen met het unlocken van je specialisatie. Hiervoor moet je alle 3 de strongholds gedaan hebben. Zodra je dat klaar hebt kun je eindelijk je specialisatie kiezen.
Iedere specialisatie heeft buiten zijn eigen siganture wapen ook een compleet eigen skilltree waardoor je echt het gevoel hebt dat ze anders zijn. Je hebt de keuze tussen 3 verschillende:

– Demolitionist
– Survivalist
– Sharpshooter

Zoals de mensen gewend zijn ga ik natuurlijk voor een support rol op het moment dat ik in een groep speel. Aangezien we al iemand hebben die “tank” (lees shield) gaat ben ik gegaan voor de medic (in deel 2 val dit onder Survivalist).

Afspeellijst