Tropico 6

195 views
0

Tropico 6 is gemaakt door Limbic Entertainment en uitgegeven door Kalypso en is zoals verwacht het 6e deel in de serie.

Wat is tropico?

Tropico is een simcity / city skylines achtige city builder echter minder gefocused op de intrastructuur (geen powerlines / serwers etc) en meer op het managen van je stad / steden terwijl je ondertussen zorgt dat je aan de politieke macht blijft en de wereldsuper machten je niet steeds aanvallen.

El Presidente is terug!

Jazeker is El Presidente er weer, dit keer heeft Limbic wel een aantal wijzigen doorgevoerd welke na het spelen van de tutorial en de eerste 2 mssies voelen als een goede wijziging en dus een goede toevoeging aan de game. Nu moet ik wel zeggen ik kan me geen tropico game voorstellen zonder El Presidente….

Piraten / Spionage en Sabotage

Een aantal veranderingen zijn vooral te zien op het gebied van piraten / spionage en sabotage. Er zijn allerlei gebouwen hiervoor/door bijgekomen zoals de pirate cove, Drone HQ, Command Center

Zo kun je piraten laten zoeken naar resources / loot en met ze raiden of kun je ze nadat je een bepaald gebouw hebt gedaan en research de superpower laten saboteren door raidpoints te spenderen. Deze punten krijg je weer door andere piraten dingen te doen.

Waardige opvolger?

Door de toevoegingen welke gedaan zijn is er zeker weer een verfrissende tropico game, en zeker de moeite waard om te kopen.

Ook de ui is opgefrist en allemaal wat meer naar de linkerkant geplaatst waardoor aan de rechterkant ruimte is gemaakt voor je camera als contentmaker. Dit is voor mij persoonlijk natuurlijk een pluspunt maar ook voor de gameplay geeft het wat meer overzicht wat er gebeurd en moet gebeuren.

To be continued

Gezien de releases van afgelopen week hebben we maar beperkt aandacht kunnen spenderen aan Tropico, ik ga proberen de komende weken hier nog wat tijd voor te maken aangezien ik me goed heb geamuseerd met deze game.

Afspeellijst