Two Point Hospital

27 views
0

Two Point Hospital is de spirituele opvolger van de welbekende Theme Hospital (1997). Toen deze game aangekondigd werd wist ik meteen dat ik deze wilde spelen. De game is gemaakt door Two Point Studios en uitgegeven door Sega.

Theme Hospital?

Ik was eigenlijk wel verbaasd hoeveel mensen in mijn chat Theme Hospital niet kende, en daarin tegen ook de hoeveelheid mensen die het wel kende. Wat me wel opviel is dat de mensen die het wel kende van mijn leeftijd waren en dat het toch echt iets was waar we allemaal mee opgegroeid zijn.

Ziekenhuismanagment

In Two Point Hospital ben je net zoals in Theme Hospital de baas van een ziekenhuis, waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat je een zo goed mogelijk ziekenhuis maakt, dat zowel financieel als ook geneeskundig hoog aangeschreven wordt.

Missies

Ook in Two Point Hosital bestaat de game vooral uit “korte” missies, waarin je een objective krijgt welke je moet realiseren. Dit kan uiteen lopen van een aantal sterren halen of een bepaalde ziekte onder controle te krijgen.

Waardige opvolger?

Imo zeer zeker, de humor uit het origineel keert ook helemaal terug, met gekke machines waarmee de te gekke ziektes worden genezen. Het is een game waar je niet even een 15 min speelt maar gauw ettelijke uren zoet bent.

Afspeellijst