Vampyr

15 views
0

Vampyr is een Actie RPG welke ontwikkeld is door Dontnod Entertaiment en uitgegeven door Focus Home Interactive. In de game (zoals de titel al doet vermoeden) speel je als een vampyr echter zit er meer achter dan gewoon klakkeloos je tegenstanders leegzuigen.

Tweestrijd

De game begint waar je leert dat je Dr. Jonathon Reid heet, een dokter welke na terugkeren van de frontlinies na WW1 in London dat in de ban is van de Spaanse-Griep epidemie, echter voordat je gezellig terug thuis bij je gezin komt wordt de dokter overvallen door een tweede epidemie. Hij wordt zelf gebeten door een Vampier. Hierdoor zit de dokter met een dilemma, overdag is hij de nette dokter Reid, echter in de nacht verandert hij in een moordlustige vampier.

Keuzes

Dit stelt niet alleen de dokter voor dilemma’s maar ook voor jou als speler. Je kunt kiezen om een npc te helpen of leeg te zuigen, waardoor je bepaalde side missies wel of niet unlocked. Wat de keuze nog interessanter maakt is als je kiest voor de “Darkside” dan level je sneller in het begin veel sneller dan wanneer je de goede dokter weg kiest.

London

De map van London is opgedeeld in 4 districten, met ieder hun eigen moeilijkheden en balans. Dit laatste is heel belangrijk, als je balans te ver in het rood is worden mensen ziek en of raken ze vermist. Met natuurlijk alle gevolgen van dien (zoals missende side-missies etc). Dit laatste heb ik zelf niet veel last van gehad aangezien we voor de goede dokter weg gekozen had op mijn playthrough.

Conclusie

Vampyr was een leuke game in een hele mooie thematische setting van London, waarbij de hoofdzaak van de game eigenlijk de innerlijke strijd welke Dr. Reid voert de hoofdrol heeft.

Afspeellijst