Wolfenstein 2: The New Colossus

22 views
0

Wolfenstein 2: The New Colossus is gemaakt door Machine Games en uitgegeven door Bethesda, ondertussen is dit de 11e game in de Wolfenstein series waarbij de 1e game gemaakt is voordat ik geboren was (1981)

Nog een Wolfenstein?

Jazeker weer een Wolfenstein en ik kan er persoonlijk niet genoeg van krijgen. Ik moet zeggen dat deze toch wel lang lopende serie ook met iedere release beter wordt. Het schieten van Nazi’s etc. dat kennen we allemaal wel echter wat me de laatste delen opvalt is dat de manieren waarop in dit geval Machine Games het verhaal aan ons voorschotelt steeds beter wordt.

Intro

Over Wolfenstein hoef ik niets te vertellen, echter de manier waarop Machine Games gekozen heeft om de intro te beginnen is opvallend. We beginnen niet met een geweer in ons hand maar met een interactieve cinematic waarin we het verleden van B.J. Blazkowicz in duiken.

Mede door deze intro besef je waarom onze held van de Wolfenstein serie is zoals hij is.

3rd reich

De game laat je afspelen in een alternatieve geschiedenis, waarin zeg maar de Nazi’s de 2e wereldoorlog hebben gewonnen en de absolute macht hebben op de wereld. Dit is heel erg goed gedaan niet alleen de cinematics laten je dit voelen maar de hele sfeer in de game tot in de kleinste details zoals bijvoorbeeld propaganda posters / radio uitzendingen etc.

Sidekicks

Natuurlijk kan onze held niet alles alleen en ook je “sidekicks” zorgen voor de nodige sfeer en humor.

Al met al

De nieuwe Wolfenstein is in zijn kern net zoals de oude, lekker bruut nazi’s neerschieten zodat deze lekker op grote hopen omvallen.

Afspeellijst