Mass Effect: Andromeda

28 views
0

ME: Andromeda is gemaakt door Bioware en uitgegeven door EA het is de 4e game in de gameserie.

Een nieuw begin

ME: A begint met het feit dat je wakker wordt na 600 lichtjaar door de ruimte te hebben gereisd naar het Andromeda stelsel in een van de 4 Arken. Iedere Ark heeft een aantal rassen bij zich (Mensen / Salarians / Asari en natuurlijk de Turians). Een nieuw stelsel met nieuwe problemen toch?

Goed verhaal?

Met gemengde gevoelens zijn we begonnen aan dit 4e deel van de Mass Effect series, mede doordat het originele einde van deel 3 ontzettend slecht en niet af was op het moment dat ik de game speelde (dit heeft men later geloof ik nog gewijzigd).

Gelukkig wat dit niet zo’n probleem bij ME:A, het verhaal vond ik goed in elkaar zitten, waarbij je squad ook het nodige aandacht krijgt en je begint te groeien met je characters. En zoals gewoonlijk kun je ook serieuze relaties beginnen met hen.

De game begint een beetje langszaam, wat wellicht niet heel vreemd is omdat je natuurlijk niet ongeschonden bent gearriveerd in dit nieuwe stelsel, en je zult moeten beginnen met het bouwen van je eerste colonie. Maar dat deze een beetje up en running is neemt het verhaal ook een ineens snelheid aan en begint de game een stuk sneller en interessanter te worden.

Vechtsysteem

In ME:A neemt Bioware een gok met hun nieuwe vechtsysteem, welke je tijdens je gevechten realtime tussen kunt wisselen. Kortom je kunt openen met een aantal granaten te gooien en dan ineens een volledige Adapt build pakken met alle voordelen van dien. Persoonlijk vond ik het systeem zeer geslaagd en hoop indien er nog een vervolg komt dit systeem er ook zeker weer inzit.

De wereld

Ook in deze ME is Bioware er in geslaagd en mooie wereld te genereren, mooie bossen / vlaktes / bergen maar ook donkere ruines zorgen voor een divers aanbod in aanzicht en speelgrond.

Conclusie

ME:A is een leuke game met in tijden van release waren er nogal wat problemen met de lip-sync en facial expressions van de personages (Dit is als het goed is ondertussen gefixed door Bioware). Maar als je hier langs kunt kijken en de andere ME games leuk vond (of net zoals mij een fan bent) zul je zeker veel plezier aan deze game beleven.

Afspeellijst